يون ها، ذره هايی با بارالكتريكی :

اتم به رغم داشتن الكترون و پروتون، ذره اي خنثي است. زيرا تعداد الكترون ها و تعداد پروتون ها در هر اتم با يكديگر برابر است. 

مواد بسياري وجود دارد كه يون ها ذره هاي سازنده آن هستند. به اين مواد تركيب هاي يونی               می گويند.

همانطور كه دو قطب  هم نام  دو  آهن ربا ، يكديگر را دفع و دو  قطب نا هم نام آن ها، يكديگر را جذب  مي كنند. بارهاي الكتريكي نيز چنين رفتاري دارند. دو بار الكتريكي هم نام يكديگر را ميرانند و دو بار الكتريكي ناهم نام يكديگر را می ربايند.

ب) پيوند يونی:

در واكنش های شيميايي فلزات تمايل به از دست دادن الكترون دارند در اين صورت به يون مثبت يا كانيون تبديل مي شوند غير فلزات هم مايل به گرفتن الكترون و تبديل شدن به يون منفي يا آنيون هستند.
توجه داشته باشيد كه يون به اتمهاي باردار گفته مي شود. در يونها تعداد الكترونها و پروتونها برابر نيست. به مثالهاي زير توجه كنيد:

 

در واکنش سدیم با کلر، این دو ماده با هم واكنش می دهند و در يك واكنش بسيار گرماده يك تركيب يونی به نام سديم، كلريد ايجاد می كنند، سديم كلريد همان نمك خوراكی است.

دانشمندان سديم كلريد را به صورت Nacl نشان مي دهند. Nacl فرمول شيميايي نمك خوراكی است. در اين فرمول شيميایی Na نماد شيميايی سديم و Cl نماد شيميايی كلر است.
در تركيب های يونی مولكول های جدا از هم ديده نمی شود بلكه ميلياردها يون مثبت و منفی بصورت نشان داده شده در شكل بالا كنار هم قرار گرفته اند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : جمعه 26 مهر 1392برچسب:, | 16:3 | نویسنده : یگانه |